Swedish

Vår historia

 

Under vår livsresa lever, älskar och åldras vi. Vi förändras. Våra kroppar förändras. Vi kanske skaffar barn. Kanske vill vi helt enkelt känna oss kvinnliga. Vackra. Vi är övertygade om att äkta skönhet kommer inifrån, men vi tror också på att framhäva den. Ipomia förser din nya siluett med lite kärlek och omtanke – och förhöjer den vackra kvinna du är.
 
Låt oss börja från början. Jag heter Cecilia Kadar. Idén med Ipomia fick jag som är trebarnsmor, när jag var på väg att fylla 40 år. Tre fantastiska barn hade förändrat mitt liv, men också förändrat min kropp.  Trots en hälsosam livsstil med ett ambitiöst träningsupplägg – så är en viss del av kroppen svårare att förändra efter tre barn.
Därför beslutade jag att återställa mina bröst till vad de en gång var för att känna mig som mig själv igen.  År 2011 gjorde jag en bröstförstoring på Akademikliniken i Stockholm. Min kirurg Riikka Veltheim fick mig att känna mig bekväm och återskapade min tidigare byst med ett fantastiskt resultat.
 
Efter operationen invigdes jag i en helt ny värld av underkläder. Bröst med implantat kräver ett särskilt stöd, vilket var allt annat än vackert. Utan tvekan praktiskt och stödjande, och givetvis mycket viktigt. Men så oerhört trist. I tre månader gömdes min nya byst i intetsägande sportbehåar som dessutom var svåra att dölja. Det var varmt och obekvämt, och inte alls smickrande. Jag var trött på de trista läkningsbehåar som fanns på marknaden, och bestämde mig för att skapa det jag själv ville ha. Bh:ar som är bekväma och stödjande och kan bäras från dag ett efter operationen, som ändå är vackra och sensuella nog att ha både på artbetet och till fest. Visst måste det finnas ett sätt att få det optimala stödet för läkning och formning efter en bröstförstoring, samtidigt som du kan se snygg och kvinnlig ut.
 
Min kirurg Riikka bekräftade att det fanns behov och en efterfrågan på marknaden.  Många kvinnor kom till kliniken för att få råd om BH:ar och ville ha designade med bättre stöd och passform för implantaten. Med idén om att kombinera praktiska funktioner med sensuell design, kontaktade vi den begåvade designern Melika Zavareh. Tillsammans utvecklade vi sedan vår idé i samarbete med Akademiklinikens grundare Per Hedén.
Inom kort bildades Ipomia. Ett namn inspirerat av blomman Morning Glory, Blomma för dagen, och dess latinska benämning IPOMOEA, som betyder “fästa mig vid dig/kärleksfullhet”, vilket kommer från de blad som omsluter och skyddar blomman. Med den kärleksfulla och stödjande omfamningen av blomman i åtanke, är vårt mål att bli det ledande globala underklädesmärket för kvinnor som genomfört bröstförstoring - med kvalitet, design, funktion och passform som våra ledstjärnor. 
 
Genom vår bakgrund inom entreprenörskap, design, plastikkirurgi och kundservice, är vi övertygande om att vi kan leda detta marknadssegment. Välkommen till Ipomias värld.
                                                                                                                                                                                                                       

Cecilia Kadar
Founder